8 טיפים ליצירת אימיילים מותאמים לקריאה במובייל
פורסם ע"י פבליקייטורס
ינואר 17, 2016
האופן שבו אנחנו "צורכים" אימיילים השתנה מן הקצה אל הקצה בשנים האחרונות. בעבר, אימיילים היו נחלתם של ארגונים גדולים בלבד, תמכו רק בשפה האנגלית והיו נקראים לרוב ב-Outlook. אחר כך הגיע עידן ה"אימייל לכולם" ואיתו מהפכת ה- Web-based mail (אימיילים שנקראים בדפדפן, ללא צורך בהתקנת תוכנה על המחשב דוגמת Outlook).
הסלולרי שינה שוב את חוקי המשחק, עם למעלה ממחצית מהאימיילים שנקראים בכף היד של המשתמש - בטלפון הסלולרי שלו. השימוש בטלפונים ניידים ממשיך לגדול מיום ליום. אז אם יש לכם מסר להעביר ובחרתם, ובצדק, לעשות את זה באמצעות אימייל, הנה 8 טיפים שיעזרו לכם לעשות את זה נכון גם למשתמשי הסלולר:
1. זה כל הרספונסיבי הזה
כמו באתרי אינטרנט, זה קריטי שגם הניוזלטרים שלכם יראו נהדר בכל פלטפורמה (רספונסיבים). הדרך הטובה ביותר לעשות זאת, היא להשתמש בטמפלטים המתאימים את עצמם לפלטפורמה בה הם נקראים (מחשב ביתי, טאבלט, טלפון סלולרי). את הגלגל עדיף להמציא במקום אחר, בתוכן למשל.
2. בואו ניגש לנושא
שורת הנושא היא השער לתוכן שאתם רוצים להעביר ובגרסת הנייד היא צריכה להישאר קצרה ומתומצתת. בעוד שבגרסת הנייח שורת הנושא מורכבת מ-60 תווים בממוצע, בנייד היא מורכבת מכ-30. כן, זה נחתך בחצי.
3. ישר ולעניין
שמרו על תוכן תמציתי. נסו לייצר רשימות או פסקאות קצרות, בכדי שלקורא יהיה קל לסרוק ולעכל את התוכן. בוודאי שמעבר לתמציתיות, התוכן צריך להיות מספיק מושך ורלוונטי בשביל לעניין את הקורא באמת ולתת לו ערך.
4. תמונה אחת שווה
חשבו על תמונות בהם אתם משתמשים. לא כל המכשירים הניידים מציגים את התמונות כמו שצריך, לכן תכננו את האימייל שיעבוד גם ללא התמונות. זה אומר, שאתם צריכים תוכן ממש טוב.
5. בשורה תחתונה...
כשאתם יוצרים אימיילים לקוראים שאין להם זמן וזה רובם, אתם רוצים לגשת לעניין ישר. שימו את השורה התחתונה בתחילת האימייל שלכם, כך הקורא ידע ישר על מה אתם בעצם מדברים ומה אתם רוצים. פשוט תחשבו על עצמכם וכמה סבלנות יש לכם לעבד כל כך הרבה מידע.
6. של מי האימייל הזה בכלל?
68% מעידים שהם פותחים את האימייל שלהם עפ״י שם השולח! אז איך אנחנו עושים את זה הכי טוב? אנחנו מתאימים את השם לציפיות של הקהל שלנו. לדוגמא: אם הקהל שלכם נרשם לקבל את האימייל שלו מ״תנינים חביבים״, האימייל שלכם צריך להיות מ…נחשתם נכון, ״תנינים חביבים״. בנוסף, ודאו ששם השולח לא עולה על 23 תווים. אגב, תנינים חביבים זה 13 תווים, שתדעו.
7. תנו אוויר
אל ״תחנקו״ את האימייל שלכם עם יותר מידי אלמנטים. השאירו מקום כך שיהיה קל להקליק היכן שצריך. זכרו - מסך הסלולר שונה ממסך המחשב, כל כפתור צריך להיות גדול מספיק, להתאים להקלקה קלה. אל תשימו לינקים קרוב אחד לשני, זה מקשה על הקורא ללחוץ על כל לינק בנפרד. תזכרו שאתם צריכים לעשות להם את החיים קלים.
GeekTime כתבו כתבה מעולה בנושא: "מומלץ להמנע: 7 שגיאות בלתי נסלחות לממשק משתמש באנדרואיד"
8. נסיעת מבחן
בידקו את האימייל שלכם על כל המכשירים (אייפון/אנדרואיד, מחשב נייד/נייח בעלי גדלי מסך שונים), אצל כל ספקיות הדואר (Gmail, walla, hotmail...) ובכל הדפדפנים (Safari, Chrome, Explorer...). וודאו שהוא עובד טוב בכולם. יש לכם משתמשים מגוונים ואתם רוצים להגיע לכל אחד ואחד מהם.
קחו לעצמכם עוד קצת זמן ומקסמו את האימיילים שלכם, כך שיתאימו לטלפונים הניידים, כי העולם כבר שם. עכשיו תורכם.